“Hedebølge og søvnfokuspunkter”

6.kapitel i dyne-eventyret: “Hedebølge og søvnfokuspunkter”

Tiden nærmer sig med hastige skridt for ulddyne-test-holdets udvidelse med et nyt medlem til udforskning af måske nye dyne-eventyr; Junior er på vej og skulle, ifølge alle prognoser, gerne lande planmæssigt om 5 uger. Vi er flyttet ud i vores kolonihave i Kastrup over sommeren, og Julie bliver gradvist tykkere i metronomisk takt med vejrets taktfast stigende temperaturer. Først en rekord-maj og nu en Sydeuropæisk juli måned.

Et hurtigt tilbageblik til en enkelt iskold februarnat, hvor Julie nødsaget måtte sove med kombinationen af uldundertrøje og sommerdundyne med svedbad til følge, står i skarp kontrast til 98% af de danske sommernætter under en merionoulddyne: Det går godt i ulddyneland – selv når vi rammer de 19-20 grader om natten.

Ganske få dage hvor heldagsopvarmning af et mørkt kolonihavehus, kombineret med sort tag, har resulteret i soveværelsestemperaturer på 22-25 grader med helt stillestående luft, har vi måtte smide dynen. Bestemt ikke pga. sved, for den mærkes ikke med en ulddyne, men grundet en for høj grundtemperatur i rummet, hvor det ikke føles rart at have noget over sig overhovedet, og alle dynetyper taber. Jeg har endda prøvet min tynde sommersilkedyne og vågnede ganske svedig og klam, så vi er på de ganske få dage gået over til et lagen og intet andet. Det er dog ekstreme undtagelser, som tildels kan tilskrives et varmt hus med mindre isolering og individuelle præferencer, hvad angår soveværelsestemperaturer.

Knæ, lår, mave, bryst

Særligt fantastisk er den faste og bamsede dobbeltdyne for den gravides typiske søvnfokuspunkter, nu da sovestillingerne er reduceret med 50% og indskrænket til højre og venstre side: Knæ, lår, mave og bryst. Dynen kan krammes og give støtte alle de rigtige steder. Eneste lille minus er, at man oftere skal justere dynen i betrækket, fordi den med sin store og let vanskelige navigerbarhed i nattens mulm og mørke, ivrigt flygter fra betrækkets hjørner, samt den sørgelige tendens, at sommervarmen ikke er udholdelig, når man – undertegnede at forstå – nærmer sig under dynen i løbet af natten.

Julie er dog på tungt, men dejligt arbejde her 5 uger før termin, så det må man(d) jo tage med. På særligt ømme dage kan en ulddyne endda suppleres med en varmedunk, hvor utroligt det end lyder, da det helt klart havde saboteret vores nattesøvn under en traditionel dundyne. Nu venter vi spændt på (g)uldklumpens ankomst, så dynetesterholdet kan forøges og søvnen i en tryg og varm mave kan erstattes med de bedste materialer, som naturen har at byde på, når Junior skal sove godt med os herude i det fri.

Kontakt os
close slider