Cocoon Merino Wool

Cocoon Merino Wool er det nyeste skud på stammen af økologiske serier fra danske Cocoon Company, og er en økologisk serie af eksklusive soveprodukter lavet af den fineste økologiske Merino uld fra sydamerikanske Merino får. Serien indebærer dyner og puder til baby, junior og voksen, lavet af en silkeblød og 100% GOTS certificeret bomuldsmetervare omkring en blød kartning af vores ubehandlede økologiske Merino uld fibre. Serien af Merino Wool soveprodukter er udviklet og designet i Danmark, og produceres i EU af de bedste certificerede europæiske metervarer og den fineste økologiske Merino uld.

Da vi som forbrugere oftest kan have vores individuelle præferencer til hvordan vi bedst kan lide vores dyne, produceres Cocoon Merino Wool dyner i tre forskellige tykkelser, i henholdsvis 300, 500, og 700 gram/kvm. Alle Cocoon Merino Wool dyner er helårs dyner, grundet uldens fabelagtige temperaturregulerende egenskab og dynens luftige kartning, men mange gange er det meget individuelt om man ønsker, eller er vant til, at sove med en tyndere eller en tykkere dyne. Det samme kan være gældende for vores puder – for nogle skal den være høj, for andre skal den være lav, og for nogle skal den kunne foldes på den ene eller anden måde. Derfor findes Cocoon Merino Wool voksenpuder også i tre forskellige størrelser, i henholdsvis 600, 800 og 1000 gram.

Hvorfor Merino uld?

Merino uld udmærker sig ved at have utrolig tynde og letsnoede fibre, som gør ulden perfekt til at kunne kartes til en fyldig blød isolerende ’sky’ af uldfibre, der gør soveprodukterne dejlig bløde og medgørlige, og skaber et luftigt og isolerende produkt, der uden tvivl vil gavne enhver søvn. For at sikre et så åndbart og temperaturregulerende soveprodukt som muligt, bruger vi kun Merino uld fibre, der er over 8 cm, idet de længere fibre vil skabe en luftigere og lettere kartning, som gør at dynen vil føles let, åndbar, og utrolig kropsneutral i sin temperatur. Dette gør, at kun mellem 15-20% af Merino fårets uld kan bruges til produktionen.

ULDENS FANTASTISKE NATURLIGE EGENSKABER: 
  • Super temperaturregulerende
  • Allergivenlig
  • Selvrensende
  • 100% naturlig og miljøvenlig
  • Støvmidefri
  • Naturlig brandhæmmende & antistatisk.
Merino uld – ikke kun et vintertilbehør

Uldfiberen er kendt for sine fantastiske egenskaber, der gør den særdeles velegnet under konstant skiftende vejrforhold og kroppens vekslende intensitetsniveauer. Derfor er den også et af de mest brugte materialer i beklædning, hvor kroppen skal kunne komme af med en masse varme og sved uden at lade kroppen fryse. Uld har en fantastisk evne til at hjælpe kroppen med at regulere temperaturen, idet uldens isolerende hule fibre skaber en termoregulerende effekt sørger for at fugten konstant kan passere igennem. Uldens gode termoregulerende effekt forstærkes yderligere af dens utrolige åndbarhed og evne til at transportere fugten væk fra kroppen, som sørger for at holde kroppen og uldfiberen tør gennem brug. En af grundene til uldfiberens utrolige åndbarhed er den lanolinholdige overflade, som gør fiberen i stand til at absorbere en stor mængde fugt uden at ulden føles fugtig.
Uldfiberens overfladestruktur gør også at fiberen ikke kommer til at lugte når man sveder i den, da uldens naturlige indhold af lanolin på overfladen af fiberen skaber et antibakterielt miljø som bl.a. husstøvmider ikke kan leve i.

Vask og vedligeholdelse af Merino uld produkter

Grundet uldens fantastiske egenskaber er det samtidig den mest komplekse fibre af alle, hvilket betyder du skal være opmærksom på følgende mht. den videre pleje af dit uldprodukt:

  • Vi anbefaler at du lufter dit uldprodukt 1 gang om måneden ude i den friske luft. Dette hjælper fiberen til at rette sig ud og derved bevare produktets fylde.
  • Uld er selvrensende og skal derfor ikke vaskes – det naturlige lanolin indhold i ulden holder ulden naturlig ren.
  • Skulle uheldet være ude og der kommer en plet på din dyne, anbefaler vi at du pletvasker området med håndvarmt vand og lader det hænge tørre eller ligge tørre.
  • Ønsker du en grundigere rens af produktet, anbefaler vi at sende produktet til rens.

Skulle du have nogen som helst spørgsmål til plejen af dit produkt, kan du altid kontakte os på info@cocooncompany.dk.