Sveder du meget om natten? Find løsningen her!

En god nattesøvn er vigtigt for vores helbred og levetid, og derfor synes vi, at du fortjener de bedste betingelser for at få en perfekt nattesøvn! At man sveder meget om natten kan være til stor gene, og noget som mange døjer med. Derfor har vi samlet vores og eksperternes råd og viden til at undgå svedige nætter, så også du kan få en perfekt nattesøvn – helt uden fugtig dyne og madras!

Hvorfor sveder vi?

For at finde en løsning på dit problem, er det en god ide at starte med at finde ud af, hvorfor vi sveder? Det gør vi, fordi kroppen har en kernetemperatur på 37 grader, som den altid vil forsøge at bevare. Det er derfor, at vi fryser, når det bliver koldt, og sveder når det bliver for varmt. Vi sveder for at afgive varme og fugten er med til at køle kroppen ned.

Der kan være flere årsager til at vores kernetemperatur bliver for høj. Den kan blive påvirket af hormoner, sygdom, stress, medicin ol., men også af kroppens omgivelser. Omgivelserne har enorm stor betydning, og det er disse omgivelser, som er vigtige at få tilpasset, så de passer til lige netop dig!

Det kan du gøre…

Skru ned for radiatoren og luft ud

Måske dit soveværelse er lidt for varmt? Hvis du sveder meget om natten, kan det forbedre dit sovemiljø, hvis du sænker rumtemperaturen i dit soveværelse. Faktisk er den ideelle sovetemperatur 16-17 grader ifølge Jan Ovesen, som er overlæge og specialist i søvnmedicin.

Du skal dog være opmærksom på, at et meget køligt soveværelse kan give fugtproblemer. Hvis temperaturen i soveværelse bliver mere end 5 grader lavere end i resten af huset, kan der blive skabt kondens på de kolde overflader. Det kan du undgå, hvis du holder en jævn temperatur i soveværelse på 17-18 grader. Du kan også lufte godt ud og slukke varmen inden sengetid, hvis du husker at holde soveværelset lunt om dagen.

Vælg bomuldssengetøj

Valget af dit sengetøj kan også have stor betydning for din komfort under søvnen. Vælg et åndbart materiale, som bomuld, der gør, at du kan komme af med den overskydende varme. Vi anbefaler, at du vælger Cocoon’s bomuldssengetøj, som er vævet af 100% økologisk bomuld. Det specielle ved lige netop dette sengetøj er, at den unikke vævning gør sengetøjet ekstra åndbart og blødt. Et oplagt valgt til dig, som har en tendens til at få det for varmt om natten.

Husk også at vælge et lagen i naturlige materialer, som kroppen kan ånde i. Det er ikke kun igennem dynen, at vi skal kunne komme af med den overskydende varme, men også igennem underlaget. Et godt valg kan være vores 100% økologisk certificeret bomulds-jerseylagen, som er vævet i en utrolig blød, men slidstærk kvalitet, som ikke fnuller.

Cocoon company
Merino Wool

Sov med merinould

Ja det er rigtigt! Vi anbefaler, at du udskifter dit polyester nattøj med nattøj i merinould. Kroppen kan ikke ånde i polyester og du vil derfor få stor glæde af at sove med merinould. Merinould er nemlig utrolig åndbar og fantastisk til at hjælpe kroppen med at regulere kernetemperaturen. Merinould optager fugten fra kroppen, uden at føles fugtig, og hjælper herved kroppen til at komme af med den overskydende varme uden, at du bliver fugtig og klam af sved. Endnu en fordel er, at merinould er dejlig blød mod huden! Det lyder ret lækkert ikke? Psst… du kan også få en dyne og pude fyldt med lækker merinould! Find den her.

Udskift din dyne

Et oplagt valg er at udskifte din dyne. Har du en dundyne kan du får stor glæde af at skifte den ud med en åndbar naturfiberdyne. En dundyne er nemlig rigtig god til at isolere, men det kan blive et problem når kernetemperaturen i kroppen bliver for høj. Med en dundyne har kroppen svært ved at komme af med den overskydende varme og derfor begynder kroppen at svede. Prøv i stedet at lede efter en dyne med naturfiberfyld, som er åndbar, varmeregulerende og fugttransporterende. Se denne dyneguide og bliv klogere på, hvilken dyne, som vil passe godt til dig.

Vælg en fugttransporterende hovedpude

Ja, det kan godt være svært at blive overbevist om, at en hovedpude kan gøre den store forskel. Men kender du ikke det, at du også sveder lidt i nakken? Hvis ja, så er det helt sikkert en overvejelse værd, også at udskifte puden med en åndbar og fugttransporterende pude. Husk at det er alle de små detaljer der tilsammen skaber de allerbedste betingelser for, at du kan få en perfekt nattesøvn helt uden svedige nætter!

Vælg en åndbar madras

Mange overser hvor stor en betydning det har, hvilket underlag man sover på. Når man sveder meget om natten, kan du sikkert nikke genkendende til, at det ikke kun er dynen, som bliver kold og klam, men også din madras. Det kan derfor have en stor gavnlig effekt for dig at vælge en fugttransporterende og åndbar madras. Et af de bedste materialer til at regulere varme og transportere fugt væk fra kroppen er kapok. Kapok er blandt verdens letteste naturfibre og det er dens luftige og fine fiberstruktur, som gør kapok utrolig åndbar og kropsneutral at sove på. Samtidig har fiberen et vokslag omkring sig, som gør, at den ikke kan optage fugt. Du vil derfor opleve, at din kapokmadras ikke vil blive fugtig at sove på.

Tilføj en kapok top- eller rullemadras til din seng

En ny madras kan være en stor udskrivning, så en anden mulighed kan være at tilføje en kapok rullemadras og/eller topmadras til din nuværende madras i stedet. Mange sover på en topmadras lavet af memory-skum, fordi memory-skum er fantastisk til at tilpasse sig ens krop. Men desværre er memory-skum meget varm at sove på og ikke særlig åndbar. Vil du gerne opnå en perfekt nattesøvn uden svedige nætter? Så vil det være særlig gavnligt for dig at udskifte din memory-skum topmadras.

Hvis ikke du ønsker at udskifte hverken din madras eller topmadras, vil du også kunne mærke en betydelig forskel, hvis du tilføjer en kapok rullemadras til din seng. Selvom en rullemadras kan virke ubetydelig, vil selv et tyndt lag kapok gøre en forskel for dig og din søvn. Som tidligere beskrevet bliver kapok ikke fugtig og sørger for at transportere fugten væk fra kroppen. Hvis du sover med en kapok rullemadras, vil du derfor hurtig opleve at din seng føles mere tør og temperaturregulerende at sove i.