CERTIFICERINGER

Skagen strand 100

Bedre end standarden – for dig og naturen

Vi kan alle gøre mere for miljøet, og vi har alle et ansvar. Hos Cocoon tager vi ansvar og går gerne forrest. Vi ønsker at flytte barren for, hvad der er muligt og hvor meget mere, vi kan gøre for at skabe de mest naturlige, rene og økologiske produkter som overhovedet muligt.

Vores krav til råmaterialer, emballage og produktion er langt højere end hvad eksisterende certificeringer kræver. Eksempelvis som med vores GOTS certifikat, som faktisk kun kræver at 70% af produktet er økologisk.

Oftest betyder det at bomuldsfiberen er dyrket økologisk uden brug af eksempelvis pesticider. Men at dyrkningen af bomulden er sket økologisk, har intet med forarbejdningen af bomuldsfiberen at gøre. Bomuldsfiberen brugt til bolsteret på almindelige soveprodukter er oftest behandlet med kemikalier gennem forarbejdningen af metervaren. Disse kemikalier sikrer at metervaren har en flot hvid farve, når produktet vises frem i butikkerne.

Det er vi ikke tilfredse med og vores ambitionsniveau er at vores produkter skal være 100% økologiske og ikke indeholde nogle spor af kemiske eller syntetiske materialer. Derfor vil du også opleve at vores metervare ikke er helt hvide, da vores metervarer er af 100% økologisk certificeret bomuld. Vi blander ikke den rene økologiske bomuldsfiber med cellulose-fremstillede fibre, eller behandler bomuldsmetervaren med kemikalier for at blødgøre metervaren. Vi ønsker et 100% rent, naturligt og kemifrit produkt.

Det samme er gældende for de fibre, som vi vælger at bruge som fyld i vores soveprodukter. De er nøje udvalgte af bedste kvalitet og forarbejdet med mindst mulig belastning for miljøet.

Derfor er det også vigtigt at nævne certificeringen Oeko-Tex, som er en miljøvenlig certificering, og ikke en økologisk certificering, som mange tror. Denne certificering kræver blot at produktet ikke indeholder restværdier af kemikalier højere end deres fastsatte grænseværdier, så produktet ikke er skadeligt for mennesker. Så når du handler et Okeo-Tex certificeret produkt er du ikke garanteret et kemikaliefrit produkt.

Vi opfordrer derfor til, at du, som forbruger, er ligeså kritisk som os. Selvom mange produkter bliver markedsført som 100% økologisk er det en god ide, altid at kigge på, hvilket materialer produktet er lavet af. På den måde kan du sikre dig, at du køber et 100% økologisk produkt, og ikke blot en 70% økologisk metervare.