Cocoon Company

Historien om Cocoon Company

Idéen bag familievirksomheden Cocoon Company startede i 2011 med et ønske om at skabe en grønnere verden ved at udvikle 100% naturlige og allergivenlig produkter med fokus på økologi, bæredygtighed og miljø. Faktisk startede historien om Cocoon Company længe før år 2011. Nærmere specifikt startede idéen helt tilbage fra da vores yngste søn, Philip, var lille. Philip havde det utrolig varmt om natten og vågnede ofte helt fugtig af sved. Vi prøvede alle de traditionelle soveprodukter, som dun, fjer og skum, men lige lidt hjalp det.

I vores søgen efter alternative materialer faldt vi over naturfiberen kapok, som er fantastisk til at regulere varme og fugt. Det er igennem udviklingen af disse kapokprodukter, at vi fandt løsningen for vores søn, men også ønsket om at skabe de bedste og mest naturlige soveprodukter for andre, så også de kunne opnå en perfekt nattesøvn.

Siden da er vores sortiment vokset med flere kapokprodukter, en uldserie, produkter med majsfiber og nu også en vaskeserie. Vi arbejder løbende på at udvikle de bedste og mest naturlige produkter til gavn for både naturen og vores kunder.

Vi håber, at du får stor glæde af dit økologiske og bæredygtige Cocoon produkt.

De bedste hilsner Martin, Torben, Phillip & Jane

Familieportræt

Navnet Cocoon stammer fra tanken om en lille grøn og miljøbevidst virksomhed der, som en puppe, udvikler sig til en grøn og bæredygtig sommerfugl. En sommerfugl der er din garanti for et naturligt, allergivenligt, kemifrit og økologisk soveprodukt!

Vores vision

At yde et betydeligt bidrag til befolkningens brug af bæredygtige resourcer, og derigennem forbedre menneskers helbred og sundhed og videre styrke klodens klima og miljø.

Vores mission

At Cocoon Company gennem nye og innovative forretningsmodeller samt ansvarsbevidst sourcing er i stand til at udvikle sundhedsfremmende og miljøbevidste produkter, der skaber resultater i verdensklasse.

Vi vil gøre en forskel – for dig og for naturen

Hos Cocoon Company går vi meget op i at være bæredygtig ved konstant at udfordre os selv til at udnytte jordens ressourcer på den mest ansvarsfulde, bedste og naturlige måde.

Det gør vi blandt andet ved at vælge råvarer, der er naturlige og miljøvenlige. Ved at vælge naturlige, økologiske og miljøvenlige råvarer uden tilsætningen af kemikalier eller syntetiske materialer, mindsker vi herved vores aftryk på jorden.

Foruden at vælge vores råvarer med omhu, udfordre vi også os selv på at optimer brugen af jordens ressourcer bedst muligt, hvilket b.la. bliver afspejlet i vores produktserie Amazing Maize. Serien er fremstillet af en plantebaseret majsfiber, som er en 100% genanvendelig ressource og derfor også 100% bionedbrydelig.

Endnu et vigtigt emne at kaste lys på når man taler om bæredygtighed er at produktion af varerne skal foregå på en skånsom måde for miljøet. Store dele af vores produktion foregår manuelt, såsom vores produktion af kapokprodukter, natursvampe, sæbebær mv. Ligeledes bruger vi råvarer som er mindst muligt forarbejdet, dog på nær vores majsfiber. Forskning viser dog, at produktionen af majsfibre er knap 70% mindre krævende end almindelige syntetiske fibre, hvilket betyder, at produktionen af vores majsfiber betragtes som CO2 neutral.

Det er dog ikke kun mht. til vores produkter og produktion, at vi udfordrer os selv. Det gør vi ligeledes med vores brug af emballage. Vi har eksempelvis reduceret brugen af plastik i vores emballage med 80%, hvilket vi er rigtig stolte af. Vi bruger også kun miljøtape med naturgummi til at forsegle emballagen, og et nyere tiltag er, at vi har standardiseret vores fragt kasser således, at de kan blive genbrugt igen og igen. Ved konstant at udfordre os selv til at være bedre, er det lykkes os at nedbringe vores brug af emballage betydeligt til gavn for miljøet.

Et godt samarbejde til fordel for os og vores partner

Det er ikke kun vigtigt for os at vores produkter er miljøvenlige men også, at de bliver produceret på en ordentlig måde af glade og tilfredse medarbejder. Derfor er vores produktion SA8000 certificeret, hvilket betyder, at der bliver sørget for, at vores produktionsmedarbejder bliver behandlet ordentligt og arbejder under gode og sikre forhold. Læs om certifikatet her.

Det er dog ikke nok for os blot at være certificeret, vi ønsker at være bedre end det. Når vi forhandler med vores råvareleverandører, er det vigtigt for os, at vores samarbejde er til fordel for både dem og os. Derfor betaler vi gerne en højere markedspris for at sikre et godt samarbejde og samtidig hjælpe den lokale befolkning.

Certificeringer – for dig og for vores natur

Vi kan alle gøre mere for miljøet, og vi har alle et ansvar. Hos Cocoon tager vi ansvar og går gerne forrest. Vi ønsker at flytte barren for, hvad der er muligt og hvor meget mere, vi kan gøre for at skabe de mest naturlige, rene og økologiske produkter som overhovedet muligt.

Vores krav til råmaterialer, emballage og produktion er langt højere end hvad eksisterende certificeringer kræver. Eksempelvis som med vores GOTS certifikat, som faktisk kun kræver at 70% af produktet er økologisk.

Oftest betyder det at bomuldsfiberen er dyrket økologisk uden brug af eksempelvis pesticider. Men at dyrkningen af bomulden er sket økologisk, har intet med forarbejdningen af bomuldsfiberen at gøre. Bomuldsfiberen brugt til bolsteret på almindelige soveprodukter er oftest behandlet med kemikalier gennem forarbejdningen af metervaren. Disse kemikalier sikrer at metervaren har en flot hvid farve, når produktet vises frem i butikkerne.

Det er vi ikke tilfredse med og vores ambitionsniveau er at vores produkter skal være 100% økologiske og ikke indeholde nogle spor af kemiske eller syntetiske materialer. Derfor vil du også opleve at vores metervare ikke er helt hvide, da vores metervarer er af 100% økologisk certificeret bomuld. Vi blander ikke den rene økologiske bomuldsfiber med cellulose-fremstillede fibre, eller behandler bomuldsmetervaren med kemikalier for at blødgøre metervaren. Vi ønsker et 100% rent, naturligt og kemifrit produkt.

Det samme er gældende for de fibre, som vi vælger at bruge som fyld i vores soveprodukter. De er nøje udvalgte af bedste kvalitet og forarbejdet med mindst mulig belastning for miljøet.

Derfor er det også vigtigt at nævne certificeringen Oeko-Tex, som er en miljøvenlig certificering, og ikke en økologisk certificering, som mange tror. Denne certificering kræver blot at produktet ikke indeholder restværdier af kemikalier højere end deres fastsatte grænseværdier, så produktet ikke er skadeligt for mennesker. Så når du handler et Okeo-Tex certificeret produkt er du ikke garanteret et kemikaliefrit produkt.

Vi opfordrer derfor til, at du, som forbruger, er ligeså kritisk som os. Selvom mange produkter bliver markedsført som 100% økologisk er det en god ide, altid at kigge på, hvilket materialer produktet er lavet af. På den måde kan du sikre dig, at du køber et 100% økologisk produkt, og ikke blot en 70% økologisk metervare.