Vaskevejledning

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du vedligeholder og vasker din natur fiberdyne og -pude for at bevare deres egenskaber bedst mulig og i længst mulig tid. Hvis du passer godt på dem, kan du have dine naturprodukter i mange år. 

Ofte bliver det anbefalet, at man vasker sin dyne og pude 1-2 gange om året for at undgå husstøvmider og andre bakterier i sin dyne og pude. Men for at bevare kvaliteten og naturfiberens egenskaber anbefaler vi, at du kun vasker dit naturprodukt, hvis det er absolut nødvendigt. Vores kapok og uld fiberdyner og -puder er naturligt antibakterielle, som gør at husstøvmider og bakterier ikke kan leve i fibrene. Vi har ligeledes valgt en økologisk bomuldsmetervare, som er så tætvævet at husstøvmider ikke kan trænge igennem. Derfor er vores majs fiberdyne og pude ligeledes allergivenlig, og produkterne skal derfor ikke vaskes for at slå mider og bakterier ihjel. Vores naturprodukterne er ikke behandlet med nogen former for kemikalier – hverken fyldet eller betrækket, og derfor anbefaler vi IKKE, at du vasker din nye fiberdyne og -pude inden brug. Nedenfor finder du en detaljeret vaskevejledning til vores produktserier.

KAPOK

Kapok er en enestående naturfiber med unikke egenskaber, som er værd at passe godt på. Læs vores vejledning – og forlæng dit kapokprodukts levetid! For at bevare fiberstrukturen og fiberens egenskaber bedst muligt, anbefaler vi, at du kun vasker dit kapokprodukt, hvis det er streng nødvendigt. Dit Cocoon kapokprodukt er hverken blevet farvet eller behandlet med kemikalier, og derfor behøver du ikke vaske dit nye kapokprodukt inden brug. Hertil indeholder kapok et naturligt bitterstof, som gør fiberen og dermed kapokprodukterne antibakteriel og modstandsdygtig overfor husstøvmider. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske sit kapokprodukt desto mindre, at der er sket større uheld i sengen. Ved mindre pletter anbefaler vi, at du blot pletvasker dit produkt. Vi anbefaler, at du lufter din kapokdyne en gang om måneden eller efter behov for at bevare strukturen i din dyne og sikre et sundt og frisk sovemiljø.

Hvis det er nødvendigt at vaske dit Cocoon kapokprodukt så følg nedenstående vejledning
 • Vi anbefaler, at du vasker produktet alene ved 40 grader for at skåne kapokfiberen, men det er muligt at vaske ved 60 grader, hvis nødvendigt.
 • Vælg et kort vaskeprogram, da det kan være skadeligt for kapokfiberen at være våd for længe. Kapok produktet må derfor heller ikke ligge i blød.
  Det er vigtigt at det valgte vaskeprogram indeholder stærk centrifugering, for at få så meget vand ud af produktet som mulig før tørring.
 • Efter vask kan du vælge at køre en ekstra centrifugering på 1200 omdrejninger for at få slynget mest muligt vand ud af produktet. Jo bedre produktet centrifugeres, jo nemmere er produktet at tørre.
 • Brug et skånsomt vaskemiddel uden enzymer og blegemidler, som eksempelvis Cocoons sæbebær.
 • Brug ikke skyllemiddel.
 • Efter vask skal produktet straks tørres.
Sådan tørrer du dit Cocoon kapokprodukt
 • Tør dit kapokprodukt alene i tørretumbleren.
 • Du skal derfor give dig god tid til tørreprocessen, da kapok tager tid at få tør. Vi anbefaler, at du bruger uldtørrebolde, da de hjælper med at reducere tørretiden markant. De sørger ligeledes for at fibrene bliver adskilt på en skånsom måde, så fibrene ikke klumper sammen.
 • Brug ikke tennisbolde, da de kan slå kapokfiberen i stykker.
 • Vælg et 30 min. tidsprogram ved middelvarme. Kig til dit kapokprodukt efter 30 min. og mærk efter hvor meget fugt der er tilbage i produktet. Gentag processen indtil produktet er let fugtigt. Tag dit kapokprodukt ud og lad det tørre et lunt sted indtil resten af fugten er væk. Pas på med at tørre dit kapokprodukt for længe i tørretumbleren, da dette kan reducere kapokfiberens levetid.

Er du i tvivl om, hvordan du skal vaske og tørre kapok, så tøv ikke med at kontakte din lokale forhandler eller Cocoon Company’s kundeservice. 

AMAZING MAIZE

Da vores Amazing Maize serie kun er udviklet af naturlige råvarer, uden tilsætning af kemiske materialer, er det ikke nødvendigt at vaske sit Amazing Maize produkt inden brug. For at passe på dit majsprodukt bedst muligt anbefaler vi,

 • at du lufter dit majsprodukt jævnligt for at bevare den luftige struktur og for at sikre et godt soveklima.
 • at du kun pletvasker dit produkt
 • at du KUN vasker, hvis det er nødvendigt, ved 40 grader og maksimalt ved 60 grader, samt ved lave omdrejninger for at forhindre eventuel sammenfiltring af fiberen i produktet. Disse kan dog let skilles fra hinanden, hvis problemet skulle opstå.
 • at du tørre dit majsprodukt i tørretumbleren ved middel varme med uldbolde for at reducerer tørretiden og for at sikre at fiberne blidt bliver fordelt godt i produktet. Brug IKKE tennisbolde, da de er for hårde og ødelægger fiberen.
 • at du vasker dit majsprodukt med et kemifrit vaskemiddel for at sikrer, at dit produkt forbliver økologisk og allergivenligt. Det kunne eksempelvis være med vaskemiddel fra Sonett med ren økologisk olivenoliesæbe, da dette vaskemiddel bevarer fiberens elasticitet og blødhed, eller med vores naturlige sæbebær.

MERINO WOOL

Uld er en fantastisk fiber, idet ulden besidder så helt unikke egenskaber, og derfor bør du også passe rigtig godt på dine Cocoon uldprodukter. Uld har en naturligt indhold af lanolin, som skaber et antibakterielt miljø, og som giver ulden dens selvrensende egenskab. Det er også denne egenskab, som gør at uld ikke kommer til at lugte og derfor er det yderst sjældent nødvendigt at vaske sit Cocoon uldsoveprodukt. Vi anbefaler derfor:

 • at du lufter dit uldprodukt jævnligt i den friske luft for at bevare dets struktur og fylde.
 • at du kun pletvasker dit uldprodukt hvis det bliver nødvendigt.
 • at du sender dit uldprodukt til rens, hvis du ønsker en grundigere rens af dit soveprodukt.