COCOON VASKEVEJLEDNING

Sådan vasker du din fiberdyne og -pude. 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du vedligeholder og vasker din natur fiberdyne og -pude for at bevare deres egenskaber bedst mulig og i længst mulig tid. Hvis du passer godt på dem, kan du have dine naturprodukter i mange år. 

Ofte bliver det anbefalet, at man vasker sin dyne og pude 1-2 gange om året for at undgå husstøvmider og andre bakterier i sin dyne og pude. Men for at bevare kvaliteten og naturfiberens egenskaber anbefaler vi, at du kun vasker dit naturprodukt, hvis det er absolut nødvendigt. Vores kapok og uld fiberdyner og -puder er naturligt antibakterielle, som gør at husstøvmider og bakterier ikke kan leve i fibrene. Vi har ligeledes valgt en økologisk bomuldsmetervare, som er så tætvævet at husstøvmider ikke kan trænge igennem. Derfor er vores majs fiberdyne og pude ligeledes allergivenlig, og produkterne skal derfor ikke vaskes for at slå mider og bakterier ihjel. Vores naturprodukterne er ikke behandlet med nogen former for kemikalier – hverken fyldet eller betrækket, og derfor anbefaler vi IKKE, at du vasker din nye fiberdyne og -pude inden brug. Nedenfor finder du en detaljeret vaskevejledning til vores produktserier.

ORGANIC KAPOK

Kapok er en enestående fiber med unikke egenskaber, som er værd at passe godt på. Læs vores vejledning – og forlæng dit kapokprodukts levetid!

Kapok indeholder et naturligt bitterstof, som gør kapokprodukterne modstandsdygtig overfor husstøvmider. Ligeledes vil der heller ikke blive skabt et fugtigt miljø, som bakterier kan leve i, da kapokfiberen er omsluttet af et vokslag, som gør fiberen vandafvisende. Derfor er det ikke nødvendigt at vaske sit kapokprodukt. 

Det er dog muligt at vaske dit kapokprodukt, men for at bevare fiberstrukturen og vokslaget om fiberen, er det vigtigt at du følger vores vaskevejledning og kun vasker dit produkt, hvis det er nødvendigt. Vi anbefaler, 

 • at du lufter dit kapokprodukt jævnligt for at bevare struktur og for at sikre et godt soveklima.
 • at du pletvasker dit produkt ved mindre pletter
 • at du KUN vasker dit kapokprodukt, hvis det er nødvendigt, ved 40 grader og maksimalt på 60 grader. 
 • at du IKKE lægger dit kapokprodukt i blød, da det vil ødelægge fiberen.
 • at du bruger uldbolde til at tørre dit kapokprodukt i tørretumbler, da det kan være svært at tørre kapokfiberen, samt for at forhindre fiberen i at filtre sammen. Du må IKKE bruge tennisbolde, da de er for hårde og ødelægger fiberen.
 • at du vasker dit kapokprodukt i et kemifrit og skånsomt vaskemiddel for fortsat at have et 100% økologisk soveprodukt. Det kan eksempelvis være med vores sæbebær.
 • at du IKKE bruger skyllemiddel
 • at du er opmærksom på, at kapok er 100% naturlig og desto mere du vasker dit kapokprodukt, desto kortere bliver produktets levetid. 

AMAZING MAIZE

Da vores Amazing Maize serie kun er udviklet af naturlige råvarer, uden tilsætning af kemiske materialer, er det ikke nødvendigt at vaske sit Amazing Maize produkt inden brug. For at passe på dit majsprodukt bedst muligt anbefaler vi,

 • at du lufter dit majsprodukt jævnligt for at bevare den luftige struktur og for at sikre et godt soveklima.
 • at du kun pletvasker dit produkt
 • at du KUN vasker, hvis det er nødvendigt, ved 40 grader og maksimalt ved 60 grader, samt ved lave omdrejninger for at forhindre eventuel sammenfiltring af fiberen i produktet. Disse kan dog let skilles fra hinanden, hvis problemet skulle opstå.
 • at du tørre dit majsprodukt i tørretumbleren ved middel varme med uldbolde for at reducerer tørretiden og for at sikre at fiberne blidt bliver fordelt godt i produktet. Brug IKKE tennisbolde, da de er for hårde og ødelægger fiberen.
 • at du vasker dit majsprodukt med et kemifrit vaskemiddel for at sikrer, at dit produkt forbliver økologisk og allergivenligt. Det kunne eksempelvis være med vaskemiddel fra Sonett med ren økologisk olivenoliesæbe, da dette vaskemiddel bevarer fiberens elasticitet og blødhed, eller med vores naturlige sæbebær.
Amazing Maize
Mand med ulddyne i vindue

MERINO WOOL

Uld er en fantastisk fiber, idet ulden besidder så helt unikke egenskaber, og derfor bør du også passe rigtig godt på dine Cocoon uldprodukter.

Uld har en naturligt indhold af lanolin, som skaber et antibakterielt miljø, og som giver ulden dens selvrensende egenskab. Det er også denne egenskab, som gør at uld ikke kommer til at lugte og derfor er det yderst sjældent nødvendigt at vaske sit Cocoon uldsoveprodukt. Vi anbefaler derfor:

 • at du lufter dit uldprodukt jævnligt i den friske luft for at bevare dets struktur og fylde.
 • at du kun pletvasker dit uldprodukt hvis det bliver nødvendigt.
 • at du sender dit uldprodukt til rens, hvis du ønsker en grundigere rens af dit soveprodukt.

Vask dine naturprodukter med Organic Laundry

Sæbebær/soapberries