COCOON DYNEGUIDE

Følg vores dyneguide og opnå en fortryllende nattesøvn

En god nattesøvn er vigtig for vores helbred og for at opnå en perfekt nattesøvn er det vigtigt at vælge en dyne, som passer til lige netop dig, dine behov og præferencer. Derfor udbyder vi et varieret udvalg således, at du kan finde en bæredygtig, allergivenlig og økologisk naturfiberdyne, som passer præcist til dig. Det kan være svært at finde ud af hvilken dyne, som passer til lige netop ens behov og præferencer. Derfor har vi lavet en dyneguide, så det er nemmere for dig at tage det rigtige valg.

Cocoon dyneguide

 Når du skal vælge en dyne, er de to vigtigste parametre som du skal vælge din dyne ud fra. Det er rumtemperaturen i dit soveværelse og din egen kropstemperatur. I vores dyneguide har vi illustreret, hvilken dyne du skal vælge afhængig af disse to parametre.

Selvfølgelig er der også andre ting, som man skal have med i sin overvejelser, når man skal vælge en dyne. Det kan være pris, størrelse, hvordan dynen kan vaskes og hvordan dynen følelse. Disse informationer finder du ved at se vores dynesortiment her

DUNDYNE VERSUS NATURFIBERDYNE

En dynes bæreevne og isoleringsevne beskrives oftest som de to vigtigste parametre, når man skal bedømme kvaliteten på en traditionel fjer- eller dundyne. Bæreevne er et udtryk, der kun kan bruges om fjer- og dundyner, og som beskriver mængden af stillestående luft i en dynes fyld. En høj bæreevne er oftest det vi forbinder med en dejlig let og fyldig dyne. Bæreevne er dog også et udtryk for, hvor god dynen er til at isolere omkring kroppen. En høj bæreevne og god isoleringsevne er derfor dejlig, når vi fryser og gerne vil have at dynen holder på varmen og holder kulden ude.

Problemet med en god isoleringsevne er, at dynen vil blive ved med at holde på varmen, selv efter du ikke længere fryser, og kroppen kan derfor have svært ved at komme af med den overskydende varme gennem natten. Når kroppen ikke kan komme af med varmen, prøver den at køle sig ned ved at svede. Når vi sveder eller har det for varmt under dynen, er det derfor et tegn på, at vores dyne er for isolerende i forhold til det sovemiljø, vi sover i.

Vi synes derfor, at det er vigtigt at vælge en dyne, der har en bedre reguleringsevne end isoleringsevne, så den overskydende varme og fugt i stedet ledes væk fra kroppen, når den har brug for det.

I vores dyneguide kan du se, hvilke dyner, som vil kunne passe til lige netop dine behov og præferencer. Hvis du er i tvivl om hvilken dyne, som du skal vælge, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte kundeservice.

Vi ønsker dig en fortryllende nattesøvn