HVAD ER KAPOK

Kapok er det naturlige valg til den perfekte nattesøvn 

Produktserien Organic Kapok blev udviklet, fordi vores yngste søn, Phillip, havde det alt for varmt ved brug af traditionelle soveprodukter, som dun-, fjer-, og skumprodukter. I vores søgen efter alternative materialer faldt vi over naturfiberen kapok, som er fantastisk til at regulere varme og fugt. Det er igennem udviklingen af disse kapokprodukter, at vi fandt løsningen for vores søn. Men også ønsket om at skabe de bedste og mest naturlige soveprodukter for andre, så også de kunne opnå en perfekt nattesøvn. Find vores sortiment her!

FIBER

Økologisk og ubehandlet kapok

METERVARE

100% økologisk certificeret bomuld

EGENSKABER

Varmeregulerende, åndbar og allergivenlig

VARMEKLASSE

Sval og lun

Kapokbælge på kapoktræ
Martin ved kapoktræ
Kapokfiber

HVAD ER KAPOK?

Kapok er silkebløde naturfibre, som stammer fra frøkapslen på kapoktræet Ceiba pentranda. Træerne vokser vildt i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika. Mange steder anses træet for værende helligt på grund af dets majestætiske højde på op mod 70 meter. Faktisk er der et sagn, som fortæller, at Mayaerne mente, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Guderne havde derfor puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til dem i himlen.

Kapokfiberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør kapokfiberen til den letteste i verden. Det er det høje luftindhold, som gør fiberen utrolig åndbar og varmeregulerende. Om fiberen ligger der et tyndt lag voks, som gør at kapok ikke optager vand med i stedet transportere fugten væk. Du vil derfor opleve, at din pude og dyne aldrig føles fugtig eller klam.Men kapok soveprodukter er du derfor garanteret en perfekt nattesøvn, som både er tør og dejlig tempereret!

Endnu en fordel ved at vælge en kapok fiberdyne og pude er, at fiberen er utrolig allergivenlig! Kapokfiberen indeholder et naturligt bitterstof som bakterier og husstøvmider ikke kan leve i. Det er også på grund af bitterstoffet at kapoktræet ikke bliver angrebet af skadedyr. Derfor er der hverken brugt pesticider eller insektmidler under produktionen af kapok. 

Måske undrer du dig over, hvorfor kapokfiberen ikke er mere udbredt og kendt? Grunden til det er, at kapokfiberen er lettere besværlig at indsamle og forarbejde, på grund af træernes højde og kapokfiberens fine struktur. Kapok er utrolig skrøbelig at arbejde med, og fiberen knækker nemt. Det er også derfor at vores kapokprodukter bliver både syet og stoppet i hånden. Selvom kapokfiberen ikke er særlig udbredt, har dens eksistens og fantastiske egenskaber været kendt længe! Eksempelvis tilbage i 50’erne hvor man brugte kapok til at fore snestøvler med, til når man skulle bestige Mount Everest.

Kapok topmadras
Mand syer en kapokmadras

KAPOKS REJSEN FRA DE TROPISKE REGNSKOVE TIL DIT SOVEVÆRELSE

Hvert år gennem tørsæsonen smider kapoktræet sine blade og begynder i stedet langsomt at blomstre og sætte frugter. På dette tidspunkt sætter hvert kapoktræ omkring 400 frøkapsler, hvilket giver omtrent 2 kg kapokfibre. Lokalbefolkningen kravler op i træerne og plukker disse kapokbælge, som herefter bliver tømt for de mange fine fibre. Kapokfibrene lægges derefter ud i solen for at tørre. Når kapokfiberen er tør, indsamles fiberen og lægges i en vindtunnel, hvor de fineste fibre vil blive adskilt fra de lidt større fibre. De allerfineste fibre vil derefter blive indsamlet og brugt til fyld i dyner, puder og rullemadrasser, hvor de lidt større fibre, vil blive indsamlet og brugt til fyld i madrasser.

Når du vælger at investere i et kapokprodukt, investerer du også i et 100% naturligt bæredygtigt produkt, og du vil være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, høster nemlig kapoktræernes frugter år for år. Kapoktræerne er lokalbefolkningens levebrød, da indtægten de får ved at sælge kapok er en stor del af den indkomst, de skal leve af. Investerer du i et kapokprodukt, investerer du derfor også i bevarelsen af træerne og hjælper samtidig med at sikre en indtægt til den fattige befolkning. Når du køber et kapokprodukt, får du derfor ikke kun nydelsen af et naturligt økologisk produkt med et væld af fordele. Du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapokken stammer fra.

KAPOK

Organic Kapok

Kapok – det naturlige valg til den perfekte nattesøvn 

Produktserien Organic Kapok blev udviklet, fordi vores yngste søn, Phillip, havde det alt for varmt ved brug af traditionelle soveprodukter, som dun-, fjer-, og skumprodukter. I vores søgen efter alternative materialer faldt vi over naturfiberen kapok, som er fantastisk til at regulere varme og fugt. Det er igennem udviklingen af disse kapokprodukter, at vi fandt løsningen for vores søn. Men også ønsket om at skabe de bedste og mest naturlige soveprodukter for andre, så også de kunne opnå en perfekt nattesøvn.

FIBER

100% økologisk og ubehandlet kapok

METERVARE

Økologisk certificeret bomuld

EGENSKABER

Åndbar, varmeregulerende og fugttransporterende

VARMEKLASSE

Sval

Hvad er kapok? Og hvorfor er kapok så fantastisk?

Kapok er silkebløde naturfibre, som stammer fra frøkapslen på kapoktræet Ceiba pentranda. Træerne vokser vildt i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika. Mange steder anses træet for værende helligt på grund af dets majestætiske højde på op mod 70 meter. Faktisk er der et sagn, som fortæller, at Mayaerne mente, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Guderne havde derfor puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til dem i himlen.

Kapok er en organisk cellulosebaseret fiber, som der om sine små hulrum har et tyndt lag voks, der gør fiberen vandafvisende. Kapokfiberens mange små hulrum udgør 80% af fiberens struktur, og er med til at gøre kapokfiberen utrolig åndbar og varmeregulerende at sove med. Har du problemer med at svede om natten, er kapok det bedste valg til dig. Da kapokfiberen er vandafvisende og i stedet transportere fugten væk fra kroppen, vil du opleve at din dyne, madras og pude forbliver tør gennem hele natten!

Kapok er en utrolig fin og skrøbelig fiber, som følelse helt fantastisk blød. Men desværre knækker fiberen let og er derfor ikke velegnet til metervarer.

Kapok

5 facts du skal kende om kapok!

Antibakteriel & allergivenlig

Kapok har et naturligt stort indhold af voks, lignin og et bitterstof, som gør at skimmel, mider, pesticider og andre bakterier ikke kan leve i fiberen. Det er også bitterstoffet som gør, at kapoktræer ikke bliver angrebet af skadedyr, og det er derfor ikke nødvendigt at bruge sprøjtemidler til produktionen af kapok. At sove med kapok er derfor et rigtig godt allergivenligt og hygiejnisk valg.

Fugttransporterende

Om fiberen ligger der et tyndt lag voks, som gør kapokfiberen hydrofobisk. Dvs. at kapok ikke kan optage fugt, men i stedet transportere fugten væk fra kroppen på grund af dets fantastiske åndbare egenskaber. Du vil derfor opleve, at din pude og dyne aldrig føles fugtig eller klam.

Økologisk

Kapok bliver høstet på kapoktræerne, Ceiba pentranda, som vokser vildt i de tropiske regnskove. Da produktionen af kapok ikke foregår i en plantage, men høstes fra vilde kapoktræer i de tropiske regnskove, kan vores kapokfiber ikke blive certificeret som økologisk. Men da kapok er naturlig antibakteriel og ikke bliver angrebet af skadedyr bliver der hverken brugt kemikalier, pesticider eller andre sprøjtemidler under hverken dyrkningen, høstningen eller produktionen af kapok.

Åndbar & varmeregulerende

Kapokfiberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør kapokfiberen til den letteste i verden. Det er det høje luftindhold, som gør fiberen utrolig åndbar og varmeregulerende.

Bæredygtig produktion

Høstningen og bearbejdningen af kapok er en lettere besværlig proces, på grund af kapokfiberens luftige struktur og træernes enorme højde på optil 70 meter. Derfor foregår meget af arbejdet manuelt af den lokale befolkning. Under tørsæsonen kraver lokalbefolkningen op i træerne for at samle kapokbælge, som herefter bliver tørret naturligt af solens varme stråler. Når kapokfiberen er tør lægges fiberen i en vindtunnel, hvor de fineste fibre bliver adskilt fra de lidt større fiber. De allerfineste kapokfibre vil derefter blive indsamlet og brugt til fyld i dyner, puder og rullemadrasser, hvor de lidt større kapokfibre, vil blive indsamlet og brugt til fyld i madrasser. Kapokprodukterne bliver syet og stoppet i hånden af dygtige syerske i Indien, da kapok er en meget strøbelig fiber. Når du køber et kapokprodukt, får du ikke kun et fantastisk soveprodukt, men også glæden af at være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove hvor kapoktræerne gror. Du er også med til at bidrage til økonomisk vækst og arbejde for den fattige lokale befolkning, som er stærkt afhængig af den indkomst de for høstning og produktionen af kapok.

Derfor skal din baby sove med kapok!

Kapokfiber

Alle kan have stor glæde af at sove med kapokprodukter, men specielt nyfødte og små børn kan have stor gavn af at sove med kapok. Nyfødte børn har nemlig svært ved at styre deres egen kropstemperatur. Temperaturregulering og evnen til at holde en konstant temperatur reguleres af et center i hjernen, som først udvikles efter at baby er kommet til verden. Det betyder, at din nyfødte baby kan have det svært ved selv at styre sin temperatur, og din babys kropstemperatur bliver i høj grad påvirket af dets omgivelser. Derfor er det vigtigt at din baby har et sovemiljø, som er kropsneutral og hjælper din baby med at bevare en kropstemperatur på 37 grader. Til det er kapok helt fantastisk på grund af kapokkens unikke åndbare, varmeregulerende og fugttransporterende egenskaber! Nyfødte babyer sover 16-17 timer i døgnet og en god søvn er vigtig for barnets udvikling og helbred. At give dit barn et godt sovemiljø, giver en god begyndelse på livet! Vi går ikke på kompromis – gør du?

Den ultimative kapok-guide

Dyneguide

Vi har alle forskellige præferencer for, hvordan vi sover bedst. Derfor er det meget individuelt, hvordan man skaber det bedste sovemiljø. Man kan enten skabe et komplet kapok-sovemiljø eller kombiner kapokprodukterne med andre. Det kan eksempelvis være med produkter fra vores Merino Wool eller Amazing Maize produktserie. Find ud af hvad du skal vælge ved hjælp af vores dyneguide!

En god begyndelse

Hvis du ønsker at tilføje kapok til dit sovemiljø uden at gå all-in anbefaler vi, at du starter med en kapok rullemadras og/eller en kapokdyne. En kapok rullemadras er et fantastisk tillæg til enhver madras. Mange overser hvor stor en forskel et åndbart, varmeregulerende og fugttransporterende underlag kan gøre for ens søvn. Suppler med en dyne for at få en dejlig kropsneutral nattesøvn.

Vaskevejledning

Da kapok er en utrolig fin og skrøbelig fiber er det meget vigtigt, at du følger vores vaskevejledning, således at du undgår at ødelægge kapokfiberen. Find vores vaskevejledning her.

Vedligeholdelse af din kapokmadras

Som med alle madrasser, er det en god ide at stille madrassen på højkant en gang imellem, for at få luftet madrassen. Har du en seng med pladebund, skal du være særlig opmærksom på at få luftet madrassen jævnligt. Disse sengebunde gør det sværere at transportere fugten væk fra madrassen. Kapok transportere fugt og varme væk fra barnet, men hvis fugten ikke kan komme væk fra madrassens bund, fanges fugten mellem madrassen og pladebunden. Derved kan der i værste tilfælde dannes svampesporer under madrassen. Dette vil desværre kunne ske ligegyldig hvilken madras, der bruges. Luft derfor gerne madrassen en gang om ugen, eller efter behov.