Kapok – et økologisk og bæredygtigt alternativ

Kapok er silkebløde naturfibre, som stammer fra frøkapslen på Kapoktræet Ceiba pentranda. Disse kapokbærende træer vokser vildt i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika, hvor træet mange steder anses for værende helligt på grund af dets majestætiske højde på op mod 70 meter. Hvert år igennem tørsæsonen smider Kapok træet sine blade og begynder langsomt at blomstre og sætte frugter. På dette tidspunkt sætter hvert Kapok træ sine frøkapsler, hvori de fine kapokfibre dannes. De allerfineste fibre bruges til fyld i dyner, puder og rullemadrasser, hvor de lidt større fibre, normalt bruges til fyld i madrasser.

Kapok er en organisk fiber bestående af meget små hulrum hvoromkring der ligger et tyndt lag voks, som giver Kapok fiberen dens fremragende vandafvisende egenskaber. På grund af den naturlige mængde af bitterstof i fiberen, fremstår Kapok fiberen som den eneste fiber, der fra naturens side, er resistent overfor husstøvmider. Fiberens mange luftfyldte hulrum udgør omkring 80% af fiberens struktur, hvilket gør fiberen til den absolut letteste naturfiber i verden, omkring 8 gange lettere end bomuld, og går derfor også ofte under navnet silkebomuld. Fiberens høje indhold af luft gør fiberen særdeles åndbar og umådelig temperaturregulerende og giver derfor en fantastisk og komfortabel nattesøvn.

Cocoon organic kapok – det naturlige valg til den perfekte nattesøvn

Cocoon organic Kapok er en fantastisk serie af soveprodukter til både voksne og børn. Kapok er et økologisk og bæredygtigt valg. Ingen træer fældes i forbindelse med produktionen og man bidrager derfor til at sikre regnskovens bevarelse. Kapokprodukterne fra Coccon Company er alle håndstoppede og håndsyede på en GOTS-certificeret systue og metervaren, der bruges til serien, er af 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld.

Der er rigtig mange fordele ved at bruge kapok som fyld i dyner, puder, madrasser, rullemadrasser, sengerande, ammepuder og lignende. Kapok er meget allergivenlig, så hvis du eller en i familien døjer med allergi, er kapok det helt rigtige valg for dig. Der bruges ingen pesticider eller insektmidler i produktionen af kapok og samtidig indeholder kapok fra naturens side et antibakterielt bitterstof, der gør at bakterier og husstøvmider ikke kan leve i det.

Kapokfibren er den letteste og mest åndbare naturfiber der findes. Det betyder, at kapok ikke suger fugt og du vil derfor opleve, at din pude og dyne aldrig føles fugtig og klam, hvilket er godt for børn som har svært ved at styre kropstemperaturen eller hvis man som voksen sveder meget om natten. Fiberens utrolige og særlige struktur gør, at den indeholder 80% luft og derfor er den meget isolerende og temperaturregulerende. Det betyder også, at din kapokdyne er god til brug hele året rundt.

Vedligeholdelse og vask

Grundet den utrolig fine fiberstruktur i kapok, skal en kapok dyne vaskes og tørres på en lidt anderledes måde, end almindelige naturfiber produkter, det er derfor meget vigtigt at læse vaskeinstrukserne inden vask, på nedenstående link.

Det er især vigtigt at vaske sit kapok produkt med enzymfrit vaskemiddel ved maximale 60° og undgår brug af skyldemiddel, for bedst at bevare kapok fiberens naturlige egenskaber. Under vask er det vigtigt med en stærk centrifugering, for derved at få så meget vand ud af kapok produktet inden tørring. Her er det især meget vigtigt at kapok produktet ikke kommer til at ligge i blød eller ligge våd mellem vask og tørring, da dette kan være hårdt for kapok fiberen, som derved kan komme til at udskille en smule af sin naturlige farve fra fiberen. Ved vask lægger vandet sig tæt omkring de fine fibre og kræver derfor en lidt længere tørreproces – og derfor har vi udarbejdet en komplet vaske- og tørringguide til din kapok dyne, pude, madras og rullemadras på vores informationside www.kapokdyner.dk.