OM MERINO WOOL

Få en fortryllende nattesøvn med merinould

Cocoon Merino Wool er en naturlig produktserie med vores eksklusive ulddyne og -pude fyldt med den fineste merinould med et vår af økologisk bomuld. Vores eksklusive ulddyne og -pude er udviklet og designet i Danmark og produceret i EU. Serien indebærer ulddyner og -puder til baby, junior og voksen i tre forskellige vægtklasser således, at du kan vælge det produkt, som passer til lige netop dine præferencer. Se vores sortiment her.

FIBER

Økologisk og ubehandlet merinould

METERVARE

Økologisk certificeret bomuld

EGENSKABER

Varmeregulerende, åndbar, allergivenlig og selvrensende

VARMEKLASSE

Sval, lun og varm

Mand i vindue med merinoulddyne

IKKE BLOT ET VINTERTILBEHØR!

En ulddyne og uldpude er ikke blot et vintertilbehør! Merinould er velegnet både til koldt og varmt vejr, idet ulden bruger din kropstemperatur til at generer varme og når det bliver for varmt, absorber den fugten omkring kroppen og køler derved kroppen ned.

En af grundene til uldfiberens utrolige åndbarhed er den lanolinholdige overflade, som gør fiberen i stand til at absorbere store mængder af fugt. Merinould kan optage 35% af sin egen vægt i vand og fugt uden at følelse våd og fortsat sørge for at holde din krop tør og varm. Det er ligeledes indholdet af lanolin i merinould, som sørger for at din dyne ikke kommer til at lufte af sved, samt skaber et antibakterielt miljø som husstøvmider ikke kan leve i.

Merinould udmærker sig ved at have let snoede fibre, som gør ulden perfekt til at kunne kartes til en fyldig blød  ’sky’ af uldfibre. Det gør soveprodukterne dejlig bløde og medgørlige, der uden tvivl vil gavne enhver søvn. For at sikre et så åndbart og temperaturregulerende soveprodukt som muligt, bruger vi kun merinouldfibre, der er over 8 cm. De længere fibre vil skabe en luftigere og lettere fyld. Det gør at dynen vil føles let, åndbar, og utrolig kropsneutral i sin temperatur.

Vores uldpuder er omsluttet af en silkeblød og 100% økologisk certificeret bomuldsmetervare, som hverken er tilsat syntetiske fibre eller behandlet med kemikalier. Det er ligeledes gældende for fyldet, som er af ubehandlet og økologisk merinould af bedste kvalitet fra merinofår i Europa.

HELE VEJEN FRA BJERGENE I SPANIEN HJEM TIL DIT SOVEVÆRELSE

Merinofåret er verdens talrigeste fårerace og stammer oprindeligt fra Spanien, men er i dag udbredt til hele verden. Til Cocoon Merino Wool produkterne anvendes kun uld fra merinofår, som har sin daglige gang i bjergene. Disse får producer en længere uld grundet den koldere luft i bjergene. Fårene producer gennemsnitlig 3-6 kg uld om året, og vi bruger til sammenligning 1,4kg til vores medium voksendyne. Idet vi kun bruger uldfibre over 8 cm, vil vores produkter føles mere luftige, samtidig med at de bliver mere åndbare og bedre varmeregulerende.

At produktionen af merinould foregår i dyrenes tarv er afgørende, når vi vælger råvareleverandør. Vi har derfor en streng politik om, at vi kun bruger uld fra får, som er fritgående, bliver klippet på en fair og ordentlig måde, og som ikke bliver udsat for mulesing.

Vores Merino Wool produktserie bliver produceret i Europa, hvor hvert enkelt produkt bliver kræset om, da vores dyner og puder bliver syet af en syerske og ikke på maskine.