ORGANIC KAPOK

Kapok er det naturlige valg til den perfekte nattesøvn 

Produktserien Organic Kapok blev udviklet, fordi vores yngste søn, Phillip, havde det alt for varmt ved brug af traditionelle soveprodukter, som dun-, fjer-, og skumprodukter. I vores søgen efter alternative materialer faldt vi over naturfiberen kapok, som er fantastisk til at regulere varme og fugt. Det er igennem udviklingen af disse kapokprodukter, at vi fandt løsningen for vores søn. Men også ønsket om at skabe de bedste og mest naturlige soveprodukter for andre, så også de kunne opnå en perfekt nattesøvn. Find vores sortiment her!

FIBER

100% økologisk og ubehandlet kapok

METERVARE

100% økologisk certificeret bomuld

EGENSKABER

Varmeregulerende, åndbar og allergivenlig

VARMEKLASSE

Sval og lun

Kapokbælge på kapoktræ
Martin ved kapoktræ
Kapokfiber

HVAD ER KAPOK?

Kapok er silkebløde naturfibre, som stammer fra frøkapslen på kapoktræet Ceiba pentranda. Træerne vokser vildt i de tropiske regnskove i det sydlige og centrale Amerika, Indien og i den vestlige del af Afrika. Mange steder anses træet for værende helligt på grund af dets majestætiske højde på op mod 70 meter. Faktisk er der et sagn, som fortæller, at Mayaerne mente, at det hellige træ voksede op i himlen til guderne. Guderne havde derfor puttet torne på forneden af træet for at forhindre folket i at kravle op til dem i himlen.

Kapokfiberen indeholder 80% luft og er 8 gange lettere end bomuld, hvilket gør kapokfiberen til den letteste i verden. Det er det høje luftindhold, som gør fiberen utrolig åndbar og varmeregulerende. Om fiberen ligger der et tyndt lag voks, som gør at kapok ikke optager vand med i stedet transportere fugten væk. Du vil derfor opleve, at din pude og dyne aldrig føles fugtig eller klam.Men kapok soveprodukter er du derfor garanteret en perfekt nattesøvn, som både er tør og dejlig tempereret!

Endnu en fordel ved at vælge en kapok fiberdyne og pude er, at fiberen er utrolig allergivenlig! Kapokfiberen indeholder et naturligt bitterstof som bakterier og husstøvmider ikke kan leve i. Det er også på grund af bitterstoffet at kapoktræet ikke bliver angrebet af skadedyr. Derfor er der hverken brugt pesticider eller insektmidler under produktionen af kapok. 

Måske undrer du dig over, hvorfor kapokfiberen ikke er mere udbredt og kendt? Grunden til det er, at kapokfiberen er lettere besværlig at indsamle og forarbejde, på grund af træernes højde og kapokfiberens fine struktur. Kapok er utrolig skrøbelig at arbejde med, og fiberen knækker nemt. Det er også derfor at vores kapokprodukter bliver både syet og stoppet i hånden. Selvom kapokfiberen ikke er særlig udbredt, har dens eksistens og fantastiske egenskaber været kendt længe! Eksempelvis tilbage i 50’erne hvor man brugte kapok til at fore snestøvler med, til når man skulle bestige Mount Everest.

Kapok topmadras
Mand syer en kapokmadras

KAPOKS REJSEN FRA DE TROPISKE REGNSKOVE TIL DIT SOVEVÆRELSE

Hvert år gennem tørsæsonen smider kapoktræet sine blade og begynder i stedet langsomt at blomstre og sætte frugter. På dette tidspunkt sætter hvert kapoktræ omkring 400 frøkapsler, hvilket giver omtrent 2 kg kapokfibre. Lokalbefolkningen kravler op i træerne og plukker disse kapokbælge, som herefter bliver tømt for de mange fine fibre. Kapokfibrene lægges derefter ud i solen for at tørre. Når kapokfiberen er tør, indsamles fiberen og lægges i en vindtunnel, hvor de fineste fibre vil blive adskilt fra de lidt større fibre. De allerfineste fibre vil derefter blive indsamlet og brugt til fyld i dyner, puder og rullemadrasser, hvor de lidt større fibre, vil blive indsamlet og brugt til fyld i madrasser.

Når du vælger at investere i et kapokprodukt, investerer du også i et 100% naturligt bæredygtigt produkt, og du vil være med til at sikre bevarelsen af de tropiske regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, høster nemlig kapoktræernes frugter år for år. Kapoktræerne er lokalbefolkningens levebrød, da indtægten de får ved at sælge kapok er en stor del af den indkomst, de skal leve af. Investerer du i et kapokprodukt, investerer du derfor også i bevarelsen af træerne og hjælper samtidig med at sikre en indtægt til den fattige befolkning. Når du køber et kapokprodukt, får du derfor ikke kun nydelsen af et 100% naturligt økologisk produkt med et væld af fordele. Du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapokken stammer fra.